Activitatea de videochat in Romania nu este reglementata de nicio lege, dar nici interzisa. Cu alte cuvinte nu exista in legislatie nici un cod CAEN (codul CAEN reprezentand activitatea unei firme) si ca urmare a acestui fapt nu exista de asemenea nici un cod COR (functia pe care o poate avea un angajat intr-o firma) specific acestei activitati. Singurul lucru pe care se bazeaza legalitatea acestei activitati este legea 196/2003 care face referire la activitatile cu continut adult, activitati care trebuie sa se desfasoare in spatii corespunzatoare si ferite de minori. Aceasta lege a fost modificata si completata prin legea 496/2004.

Acum, dupa ce v-ati format o idee despre cadrul legal al acestei activitati, sigur v-ati dat seama ca singura cale de a derula aceasta activitate din punct de vedere legal, este alegerea unui cod CAEN cu inteles cat mai apropiat de domeniul videochat, iar aici exista binenteles mai multe variante.

Astfel, dupa informatiile mentionate mai sus, in ciuda lipsurilor din legislatie, se vor incheia binenteles contracte individuale de munca prevazute de lege, in urma carora se vor platii toate taxele aferente catre stat. Deci din punct de vedere fiscal, contributiile sociale precum si impozitele pe venituri sunt achitate corespunzator si la termen de catre firma noastra, astfel incat functionarea studiolui sa fie una legala.

Sa vorbim un pic acum despre aceasta activitate atat de controversata. Credem ca nimanui nu ii este necunoscut termenul “video chat” care reprezinta un mod de comunicare in timp real cu ajutorul unei camere web. Dupa cum stiti, aceste comunicatii intre doua sau mai multe persoane au loc pe diferite platforme de socializare cum ar fi Yahoo, Skype etc. Video-chat-ul cu continut adult se desfasoara in acelasi mod, dar numai pe retele de socializare interzise minorilor, retele care pun la dispozitia utilizatorilor, atat modelelor cat si persoanelor in cautare de acest continut adult, ustensilele informatice necesare care servesc la comunicarea prin intermediul internetului.

Continutul adult oferit de modelele de pe aceste platforme, este format de o varietate vasta de activitati cu continut erotic, continut ce este controlat si bine definit de modelele in cauza. Cu alte cuvinte, fiecare model ofera imaginea pe care si-o doreste numai ea, nefiindu-i impusa de nimeni o anumita activitate erotica care nu este dorita. In acelasi timp, modelele care activeaza in acest domeniu au deasemena posibiltatea blocarii anumitor tari, in scopul de a nu putea fi vizionate de cetatenii acestor state.

In concluzie, activitatea de video chat trebuie sa aiba la baza atat un cadru legal, de aici si infiintarea de firme (studiouri) platitoare de taxe pe venituri, cat si platformele corespunzatoare interzise minorilor. Orice alt cadru de desfasurare a acestei activitati care nu corespunde celor mentionate mai sus, este considerat ilegal de catre autoritati.

In cadrul studioului nostru, veti beneficia in primul rand de un contract individual de munca care va fi semnat din prima zi de activitate la care se vor atasa fisa postului, fisele de protectie a muncii si de asemena fisele rezultate in urma consultatiilor medicale care trebuiesc realizate la angajare.

Cu acestea spuse, speram ca v-ati format o idee generala despre domeniul mult controversat. Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati.